Hoogtevrees

Alweer de laatste week… Ik loop deze week een beetje achter met bloggen, het is nu vrijdag en ik ga beginnen met maandag.

Elgin Community College

Ongeveer op 40 minuten afstand van MCC (McHenry County College) is Elgin Community College (ECC). Deze school is duidelijk een stuk groter dan MCC. Omdat niet alle Engelse lessen op MCC goed uitkwamen om te bekijken heeft Laura geregeld dat ik op ECC een aantal lessen mag volgen. De eerste les was Journalism waarbij de studenten bezig waren met een stuk schrijven over een onderwerp naar keuze. Bij dit vak moeten studenten ook daadwerkelijk mensen interviewen, wat ze erg spannend vinden, waarvoor ze dus vreemde moeten benaderen en goed moeten weten waar ze over praten. Mogelijk dat deze docent in de toekomst een keer wil samenwerken. Een optie is bijvoorbeeld dat zijn studenten iets over Nederland of Europees gerelateerd onderwerp moeten schrijven en via e-mail of Skype contact hebben met mijn studenten. Het lijkt me erg leuk als dit een keer zou lukken.

De tweede les was World Literature. Dit was een erg kleine klas (ongeveer 7 studenten), de studenten hadden er niet heel veel zin in helaas, al was het onderwerp naar mijn idee best interessant. Het was een gedicht van Leslie Marmon Silko over storytelling.

De laatste les was Compositions 1 en hiervan had ik al een klas op MCC gevolgd. Echter kon ik hierdoor goed zien hoe deze vakken van elkaar verschillen ondanks dat ze dezelfde naam en niveau hebben. Ondanks dat dit vak vooral om schrijven draait, is er deze les heel weinig geschreven. Het doel van deze les lag vooral in het oefenen van kritisch denken en een conclusie kunnen trekken door logisch na te denken en naar je informatie te kijken. Wat uiteraard ook belangrijke vaardigheden zijn wanneer je een essay moet gaan schrijven.

Dinner @ Ted’s

‘s Avonds ben ik samen met Rianne en Anja en hun hosts naar een etentje bij een docent Engels geweest. Dit is dezelfde docent als waar ik vorige week het vak over de Odessey heb gevolgd. Zijn huis is volledig versierd van de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Al is de buitenkant nu alleen voor Halloween en straks voor kerst, de binnenkant ziet er altijd zo versierd uit. Nagenoeg alle schilderijen die er hangen zijn van zijn moeder. Het eten was fantastisch.

Dinsdag Chicago

Vandaag ben ik weer samen met Laura naar Chicago gereisd, deze keer met de trein. In Chicago heb ik een souvenir gekocht voor Dave (ik weet dat je leest, dus ik ga niet verklappen wat). Daarnaast ben ik ook op de Sears tower (tegenwoordig Willis tower) geweest. Dit is op 103 verdiepingen hoog en ze hebben een box net buiten de wolkenkrabber hangen die alleen maar van plastic is, en ja daar ben ik ook in geweest.

UIC

Na onze wandeling door de stad en een hapje eten was het tijd voor UIC. Deze keer was de groep een stuk kleiner en ging de les over motivatie, specifiek over intrinsieke motivatie. Een erg interessant onderwerp, waar ik gelukkig iets van weet, en kon dus ook met de onderlinge discussies meedoen. Dat was erg fijn, want de les bestond voor een groot gedeelte uit samenwerken, kritische vragen stellen aan elkaar terwijl de docent rondloopt (of via zijn computer) feedback geeft op het proces en de inhoud. Het was dus een erg lange zit, van 3 uur, geweest wanneer ik niks had kunnen bijdrage.

De dinsdag hebben we afgesloten met een heerlijk diner met de ouders van Laura. Het eten was super lekker en het was ook heel gezellig en leuk om haar ouders te ontmoeten.

Om deze blog niet te lang te maken, ga ik nu stoppen. Misschien lukt het me morgenochtend om de blog over de rest van deze week te schrijven. Als niet, dan schrijf ik de blog zondagochtend in de trein terug naar huis. En vergeet niet om de blog van Laura te lezen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s